Irkçı Provokatör Ümit Özdağ İçin Suç Duyurusu!

Ümit Özdağ’ın sosyal medya platformlarından toplumu Suriyeliler hakkında kışkırtmak amacıyla yayınladığı asılsız iddialardan oluşan video, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

HAKSÖZ-HABER

Özdağ, Türkiye’deki sığınmacı ve Suriyeli nüfusunun ileriki yıllarda 10-12 milyon seviyesine varacağını ve Türkiye’den her 10 kişiden birinin Suriyeli olacağını öne sürmüştü.

Göç İdaresi, Özdağ’a ithafen attığı twitte sayıların gerçeği yansıtmadığını ve Özdağ’ın ölümden kaçarak Türkiye’ye sığınan mazlumlara karşı kin ve düşmanlığı körüklediğini ifade etti.

Göç İdaresi ayrıca Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Sosyal medya platformlarında Suriyeliler konusunda benzeri kışkırtma amaçlı paylaşımlar günden güne çoğalırken Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi siyasetçiler asılsız iddialarını geniş kitlelere ulaştırıyor.

Bu iddialar sonucu zaman zaman toplumda kışkırtılan birey ve toplulukların nefret suçlarına karıştığı; hatta yağma, taciz, tecavüz ve cinayete varan eylemlerin olduğu gözlemleniyor.

Gündem Haberleri

Irkçı-Provokatör “Kaftar” gözaltına alındı, ucube heykel salondan kaldırıldı
Müslümanların değerlerini hedef almak bu kadar kolay mı?
Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasında 8 tutuklama
Ankara'da iki kardeşe saldıran köpeğin sahibi tutuklandı
Türkiye'de kültür harcamaları yüzde 83 arttı