İran’ın bu saçma ve kötü niyetli çarpıtmasına; pess, vallahî..

İran yönetimi, Azerbaycan Cumhûriyeti sınırları içinde yer alan Müslüman beldelerinin kurtarılmasında hiçbir olumlu rolünün olmayışından ziyade; Türkiye’nin, bu yerlerin Ermenistan işgalinden kurtarılmasındaki etkisinin ezikliğini yaşamış ve yaşıyor…

Selahaddin E. Çakırgil’in yazısı:

11 Aralık tarihli ve ‘Kafkasya taşfırın gibidir; geç ısınır, geç soğur..’ başlıklı yazıda işlenen konunun ‘turancılık’la ilişkilendirilebilecek taraflarına değinilmesi, bugünkü yazıya kalmıştı. Ama, Başkan Erdoğan’ın Bakû’da okuduğu bir şiir çarpıtılarak, İran’ın toprak bütünlüğüne saygısızlık sayılınca; o konuyu inşallah yarına bırakalım.. Ve hemen belirtelim ki, o ‘geç ısınma’,meğer İran yönetimi için söz konusuymuş. İnşaallah, geç değil, hemen soğur.

İran’ın, o şiirden öylesine çarpık bir mânâ çıkaracağı hiç mi hiç beklenmezdi, amma o da oldu.

Anlaşılıyor ki, İran yönetimi, Azerbaycan Cumhûriyeti sınırları içinde yer alan Müslüman beldelerinin kurtarılmasında hiçbir olumlu rolünün olmayışından ziyade; Türkiye’nin, bu yerlerin Ermenistan işgalinden kurtarılmasındaki etkisinin ezikliğini yaşamış ve yaşıyor, hâlen de.. Ve ‘kaybeden taraf’ hissiyatına kapılmış vaziyette..

Ayrıca, Azerbaycan Cumhuriyeti’ndeki 8-9 milyon Azerî türkü ile İran’daki genel nüfus içinde onlarca milyon oldukları tahmin edilen Azerî türkleri arasında bir gönül ve duygu birliği de rahatsızlık meydana getirmiş..

Yazının Devamı>>>

Yorum Analiz Haberleri

Nefretin Çatallı Dili Kurusun!
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?
"Müslüman” öğrencilerin ABD’yi sarsan eylemleri
“Vatandaş Türkçe Konuş” dayatmasından Arapça tabela yasağına CHP
İsrail'e yönelik bir yeryüzü itirazı!