İran destekli Abdulmelik el-Husi yeni Suriye yönetimini hedef aldı

Yemen'deki İran destekli Husi hareketinin lideri Abdulmelik el-Husi, Suriye'deki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamalarda Suriye yönetimine yönelik asılsız ithamlarda bulundu.

El-Husi, grupların yüzlerce silahsız ve barışçıl Suriyeli sivile karşı soykırım eylemleri gerçekleştirdiğini belirtti. Bu grupların, ABD ve siyonist amaçlara hizmet ettiğini öne sürdü.

El-Husi, ““Suriye'deki tekfirci gruplar, kendilerini para, siyasi destek ve askeri destekle destekleyen mali destekçileriyle birlikte bu suçların hesabını vermelidir. Suriye'deki suçların sonuçları tekfirciler ve destekçileri için kötü olacaktır çünkü onlar Amerika ve Avrupa'dan güvence aldıklarını ve dolayısıyla istediklerini yapmakta özgür olduklarını düşünüyorlar.” dedi.

Ayrıca, grupların siyonist Yahudilerin İslam’ın imajını bozma hedeflerine hizmet ettiğini iddia eden el-Husi, bu grupların bölgedeki istikrarı daha da bozduğunu ve Müslümanlar arasında bölünmeye neden olduğunu savundu.

Husi hareketinden yapılan açıklamalara, yeni Suriye yönetimi tarafından henüz bir karşılık verilmedi.

Suriye Haberleri

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Olabi’den işgalci İsrail'e tepki
İşgalci İsrail Suriye’nin güneyine topçu saldırısı düzenledi
Suriye Savunma Bakanı Abu Kasra’dan şehid Abdülkadir es-Salih’in ailesine vefa ziyareti
Mücrim Esed rejiminin üst düzey yetkililerinden Caez Hammud el-Musa yakayı ele verdi
İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi