İntifada büyüyor!

ABD’de Filistin’e destek vermek için bir araya gelen eylemciler işgal rejimine silah taşıyacak olan geminin limandan kalkmasını engelliyor.

HAKSÖZ HABER

Gazze’deki katliamlar dünyadaki vicdanın harekete geçmesini sağladı. 7 Ekim’den bu yana yaşanan Siyonist vahşete karşı dünyanın her yerinde binlerce insan gösteri ve eylemler düzenliyor. Son eylemlerden birisi ise ABD’de gerçekleştirildi.

İşgal rejimine silah taşıyacağı bilgisine ulaşılan bir geminin limandan kalkması için gerekli prosedürleri engelleyen eylemciler Tacoma Limanı'ndaki gemiye girişi imkansız hale getirdi. Gemi eylemciler nedeniyle limandan kalkamıyor.

Filistin halkı meşru mücadelesine verilen destek devletlerin aksine halkların dayanışma içerisindeki varlığını kanıtladı. Özellikle Batı ülkelerinde devletlerin tehdit ve baskılarına rağmen binlerce kişi Filistin’deki katliamların durdurulması için çağrı yaparken Siyonistleri ise protesto etti.

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur