İlkokul müsameresinden hallice milliyetçilik yarışı!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu gerçek milliyetçiliğin ne olduğunu anlatıyor!?

HAKSÖZ HABER

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu İzmir’de iktidara seslenirken gerçek milliyetçinin kendileri olduğunu ilan ediyor. HDP ile ittifak üzerinden İYİ Parti’ye yapılan eleştirileri savuşturmaya çalışan Dervişoğlu şecaat arz ederken sirkatin söylemiş…

Biz bu bayrağa sizin gibi tek bayrak değil, Türk bayrağı diyoruz. Bu devlete sizin gibi tek devlet değil, Türk devleti diyoruz…” şeklindeki konuşmanın devamını mantıksal çıkarım yoluyla okurlarımız tahmin ediyordur. Kendilerini böyle anlamsız sözler için yormasınlar videosu burada:

İlkokulda öğrencilere zorla ezberletilen içerikten yoksun piyes misali yapılan bu konuşmayla Dervişoğlu İYİ Parti milliyetçiliğinin ne olduğunu göstermiş oldu. Helal olsun be!

Devlete, bayrağa, vatana vs. Türk üzerinden yapılan tanımlamalar Türkiye’nin canını okudu. Cari hükümetin son yıllarda içine girdiği yerli milli sorunsalı siyaseti tekrar tek tipleştirici tanımlamaların içine hapsediyor. İktidarı da muhalefeti de milliyetçilikte yarışır hale geldi. Geçmiş olsun!

AK Parti’nin Müsavat Dervişoğlu gibilerine bakıp kendisine çeki düzen vermesi elzem. HDP'nin Millet İttifakı içerisindeki konumunu sorgulatan bu sözler sebebiyle Kürt seçmenin ise Müsavat Dervişoğlu benzerlerine prim vermemesi, cezasını kesmesi gerekiyor!

Yorum Analiz Haberleri

Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?
"Müslüman” öğrencilerin ABD’yi sarsan eylemleri