İLHAN Cihaner Dosyası Yeniden Diyarbakır’da

Ergenekon davasında tutuklu Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in dosyası Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden Diyarbakır'a gönderildi.

İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan'ın Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Karatay hakkında 'Reddi hakim' talebinde bulunması ve mahkeme heyetinin de söz konusu talebi reddetmesi üzerine talebin görüşülmesi için dosyanın Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği bildirildi.

Öte yandan; Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, ''sokaktan birinin dosyadan el çekmiş mahkeme heyetini red talebi ve ardından itirazı bahane edilerek dosyanın yeniden Diyarbakır'a gönderildiğini'' ileri sürerek, ''Bu bir oyundur. Dosyanın Yargıtay'dan kaçırılması planıdır. Açıkça hukuka aykırıdır ve suçtur. Müvekkilim İlhan Cihaner yargılanmamakta, cezalandırılmaktadır'' görüşünü bildirdi.

Hukuk Haberleri

11. Yargı Paketi TBMM'de: İlk 15 madde kabul edildi
İngiltere’de Hamas başvurusuyla soruşturulan avukata destek
Anayasa Mahkemesi’nden yargıya düşünce özgürlüğünü hatırlatan karar
55 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
Abdurrahman Dilipak “AKP’nin papatyaları” davasında beraat etti