İki Müslüman Kadına Tutuklama: 4 Yetim Kimsesiz Kaldı!

​​​​​​​Mahkeme, adreslerinde dijital materyal ve örgütsel her hangi bir dokümanla karşılaşmamasına rağmen 2 kadın hakkında tutuklama kararı verdi. 4 yetim kimsesiz kaldı

Geçtiğimiz günlerde Hatay’da, jandarmanın, El Kaide’ye yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edilmişti. Ekiplerin il genelinde 23 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Hatay’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişinin savcılığa gönderilmeden serbest bırakıldığı öğrenildi. Öte yandan El Kaide üyesi oldukları iddiası ile 2 kadın adliyeye sevk edildi.

Mahkeme, adreslerinde dijital materyal ve örgütsel her hangi bir dokümanla karşılaşmamasına rağmen 2 kadın hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkemenin tutuklama kararı verdiği Hatice Yapar’ın 4 yetim çocuğu var. Annesiz ve babasız ortada kalan 4 yetim çocuk, cezaevinde olan annelerine kavuşacakları günü bekliyorlar. Anne Hatice Yapar, çocuklarının başına kötü birşey gelmesinden korkuyor ve onların hayatından endişe ediyor. Hatice Yapar bir an önce haksız tutuklamanın sona ermesini istiyor.

Diğer yandan hakkında tutuklama kararı verilen Melek Melike’nin, içler acısı bir hikayesi var. Eşi ve engelli olan baldızı cezaevinde bulunan Melike’nin yaşlı kaynanasından başka kimsesi yok. Yaşlı teyze çaresiz bir şekilde torunuyla beraber gelininin ve çocuklarının serbest bırakılmasını bekliyor.

Hakkında tutuklama kararı verilen kadınların ardında bıraktığı gözü yaşlı yetim çocukları ve yaşlı teyzeyi zor günler bekliyor.

Çevresinde İslâmi fikirleri ve naif kişilikleri ile bilinen Hatice Yapar’ın ve Melek Melike’nin herhangi bir maddi eylem olmadığı halde “terör örgütü üyesi” suçlamasıyla tutuklanmasına anlam verilemedi.

Kaynak: Fetih Medya

Hukuk Haberleri

Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada sona gelindi
Yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşireye 25 yıl 7 ay hapis
Mahkemeden emsal nafaka kararı
"Boşanma reddi sonrası 3 yıl bekleme" kuralında yeni gelişme!
İkamet sahibi 4 Çeçen öğrenci neden havaalanında tutuluyor?