İki Dil İçin Daha Yabancı Dil Tazminatı Ödenecek

Kamuda Arnavutça ve Boşnakça bilenlere de yabancı dil tazminatı ödenecek.

“Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmî Gazete’de yayımlandı.

AA’da yer alan habere göre, yönetmeliğin 4’üncü maddesinde yapılan değişikle, tazminat ödenen diller arasına Arnavutça ve Boşnakça da eklendi.

Buna göre, kamu personelinin yabancı dil tazminatı alabilmesi için Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinde yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 2’nci maddesinde belirlenmiş olan düzeylerde başarılı olmaları gerekecek.

Dünya Haberleri

İsveçli aktivistten kendisini kaçıran Siyonist İsrail'e dava
İtalya, 72 Filistinli üniversite öğrencisini Gazze'den tahliye etti
“Ben Gurion Havalimanı bir Amerikan askeri üssüne dönüştü”
Uluslararası Af Örgütü: İsrail'in Eurovision'dan men edilmemesi insanlığa ihanettir
Fransa'da hükümet artan akaryakıt fiyatlarına karşı yardımları genişletecek