İHH, Gazze’ye Yardımlarını Ulaştırdı

İHH Gazze’ye acil yardım malzemesi olarak 450 bin YTL tutarında sağlık malzemesi, battaniye ve gıda dağıttı. Şehit ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin YTL’lik yardım yapıldı. Katliamda 5 kızını kaybeden ve evi yıkılan Ahmed Hasan'a da yardım ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri acil yardım malzemesi olarak 450 bin YTL tutarında ilaç, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıttı. Şehit ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin YTL'lik bir yardım yapıldı.

İHH'dan yapılan açıklamada Gazze'ye ilk etapta 1 milyon YTL'lik yardım yapılacağı belirtildi. Açıklamanın devamında, "Hayırsever halkımızın destekleriyle Gazze'ye devam eden günlerde 10 milyon YTL'lik bir yardım yapmayı hedefliyoruz" denildi.

İHH Başkanvekili Yavuz Dede, "Ekiplerimizden ve ajanslardan gelen haberler Gazze'de hayatın durduğunu gösteriyor. İsrail, Gazze'nin bütün hayat damarlarını kesti. Elektrik yok, yakıt yok. Gıda ve ilaç yok. Hastaneler ağzına kadar doldu. Yaralılar tedavi olamıyor. Morglar bile doldu. Gazze'de büyük bir vahşet yaşanıyor. Bu vahşete, bu katliama seyirci kalmayalım diyoruz. Karınca kararınca herkesin yapabileceği bir şeyler var. Biz de bize ulaşan yardımları en hızlı şekilde bölgeye ulaştıracağız" şeklinde konuştu.  

İsrail'in bombalarıyla harabe şehir haline getirdiği Gazze'de acı hikâyeler gelmeye devam ediyor.  İHH, 5 kızını kaybeden Gazzeli Ahmed Hasan'a da ulaştı. Acılı baba, "5 kızım vardı, beşini de kaybettim. Şimdi geride ne kızım ne de çocuğum kaldı, şehit oldular. Bu çocukların ne suçu var. Sadece okula gidiyor, Kur'an öğrenmekten başka şey yapmıyorlardı. Anlamıyorum gerçekten, bir anlam veremiyorum." dedi.  

5 kızını şehit veren Ahmed Hasan ve katliamdan sonraki evinin hali...

İHH'nın Ambargo ve Bomba Altındaki Gazze'de Yaptığı Çalışmalar:

  • Son bombalama sonrasında 200.000 YTL (130.000$) tutarında acil yardım şehit ve yaralı ailelerine ulaştırıldı. Bölgedeki ekiplerimizce, 450.000 YTL (300.000$) tutarında tıbbi malzeme yardımı da halen sürmektedir.
  • Ambargo sürecinde Gazze'de son 1 yılda 8 ayrı kampta, 100.000 mülteciye acil gıda yardımı yapıldı.
  • Ambargo altındaki Gazze hastanelerine 320.000 YTL ilaç yardımı yapıldı.
  • Gazze bölgesinde yaklaşık 500 yaralının tedavileri gerçekleştirildi. Bunların 60 tanesi özel uçakla Türkiye'ye getirilerek tedavi edildi. Son bombalamalarda yaralananlardan Mısır'a geçmesine izin verilenlerin bir bölümü Mısır'daki İHH ekibi tarafından değişik hastanelerde tedavi edilmektedir.
  • Gazze'de de Kamu Hastanesi'ne Çocuk Bakım Ünitesi kuruldu.
  • Gazze'de yoksul 1.000 öğrenciye maddi yardım ve kırtasiye malzemesi desteği verildi.
  • Gazze İslam Üniversitesi'nin bilgisayar laboratuarı kuruldu, okuldaki 100 öğrencinin eğitim masrafları karşılandı.
  • Gazze'nin Cebalya bölgesinde bir bilgisayar merkezi kuruldu. Yine aynı bölgede 120 dul bayana mesleki eğitim kursu verildi.
  • Gazze'de yoksullara ve yetim ailelerine hizmet edecek bir ekmek fırını kuruldu.
  • Gazze'de fakir 200 ailenin sürekli geçimi üstlenildi.
  • Çoğunluğu Gazze'de olmak üzere 2.500 yetimin sürekli bakımı üstlenildi.

Bu hayırlı çalışmalarından ötürü İHH'ya teşekkür ediyor; Rabbimizden Müslümanların desteğiyle Gazze halkının yaralarının sarılmasına daha çok katkıda bulunmasını niyaz ediyoruz.

HAKSÖZ-HABER

İslam Dünyası Haberleri

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar'daki çatışmalar nedeniyle Bangladeş sınırına sığınıyor
Burkina Faso 3 Fransız diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti
"Özgür Filistin" sloganı atan genç öldüresiye darp edildi
İsrail'i Gazze'de soykırımla suçlayan Güney Afrika, tezlerini somut kanıtlarla destekledi
İslam ülkeleri Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin veren İsveç'e tepkili