İdlib deprem sebebiyle çok daha fazla yardıma muhtaç!

Türkiye merkezli depremler Suriye’de de büyük yıkıma sebep oldu!

HAKSÖZ HABER

Suriye Savaşı’nda Esed rejimi, İran ve Rusya’nın katliamları karşısında İdlib, Suriye halkının sığınağı haline geldi. Nüfusu her geçen gün artan İdlib ve çevresi yıllardır hakim güçlerin ambargosu ile karşı karşıya. İdlib’teki muhalif gruplar Batı tarafından Suriye halkını temsil etmelerine rağmen siyasi olarak dışlanıyor.

Her türlü zorluğa rağmen direnmeye ve gerçek anlamda Suriye’yi yaşatmaya devam eden İdlib'i bu sefer de Kahramanmaraş merkezli depremler vuruldu. İdlib’in özellikle kırsal kesimlerinde ciddi yıkımlar yaşandı.

Özgür-Der gönülleri İdlib’in Harim ilçesinde yardım faaliyetlerine bulundular. Özgür-Der Ankara Şubesi’nden Abdullah Buldur, Harim’de deprem sebebiyle 1000 yakın can kaybı olduğunu ifade ederken zaten şartların oldukça ağır olduğu İdlib’te depremin yıkımları sebebiyle yardım faaliyetlerinin daha fazla artırılması gerektiği çağrısında bulunuyor.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gençliği, Taha Abdurrahman’ın “Müslümanca Düşünmek” kitabını değerlendirdi
Ankara’da binlerce kişi, Siyonistlerin Mescid-i Aksa işgalini protesto etti
Amasya’da direnişin sesi yükseldi: "Ezgiler ve şiirler Gazze için"
Bingöl'de “Aksa’ya Sahip Çık!” eylemi gerçekleştirildi
Fatih’te Filistin dayanışması: Katil İsrail, Mescid-i Aksa’dan elini çek!