İbadi: Türkiye, Ülkemizi İşgal Ederse Parçalanır

Türkiye'nin Irak sınırındaki Silopi'ye askeri sevkiyat yapmasının ardından Irak Başbakanı Haydar el Abadi ülkesini işgal etmesi halinde Türkiye'nin parçalanacağını öne sürdü.

AFP'nin haberine göre, İbadi, televizyondan canlı yayınlanan basın toplantısında, "Irak'ın işgali, Türkiye'nin parçalanmasına neden olur... Türkiye ile savaşmak, karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ancak karşı karşı gelmemiz halinde, buna da hazırız. O zaman (Türkiye'yi) düşman olarak nitelendirir, ona göre muamele ederiz" diye konuştu.

İbadi açıklamalarından kısa bir süre önce Türkiye, Şırnak'ın Silopi ilçesine Ankara'dan tank ve tank kurtarıcılar ile Çankırı'nda tekerlekli araçlar ve iş makineleri göndermişti. Bugün öğlen saatlerinde 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait unsurların Ankara ve Çankırı'dan karayolu ile Şırnak Silopi'ye hareket etmişti.

BBC

Irak Haberleri

Irak’tan Suriye’ye "ortak güvenlik ve ekonomik koordinasyon" mesajı
Tom Barrack yönetiminde Irak milislerini neler bekliyor?
Irak'ta “silahın yalnızca devletin elinde toplanması” için kurulan komitenin çalışmalarına başladığı duyuruldu
Trump, Tom Barrack'ı Türkiye ve Suriye görevlerinin yanı sıra Irak Özel Temsilcisi olarak atadı
Ali el-Zaidi ve Yeşil Bölge'de siyasi çözüm illüzyonu