Hurafelerden uzak bir din anlayışına ihtiyacımız var

Ali Erbaş müftü ve vaiz adaylarına yaptığı konuşmada "Burada öğrendiğiniz konuları mutlaka toplumla buluşturmalısınız. Sahih dini bilgiye toplumumuzun ihtiyacı var. Hurafelerden uzak, aşırılıklardan uzak bir din anlayışına toplumumuzun ihtiyacı var" dedi.

HAKSÖZ HABER

Toplumda sahih bir İslam anlayışının yerleşmesine dönük çalışmalarını arttıran Diyanet İşleri Başkanlığı, müftü ve vaizlere verdiği eğitimlerde gençlerle ilgilenilmesini, hurafelerden arındırılmış bir İslami anlatımının gerçekleştirilmesini hedefliyor gibi görünüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Erzurum'da Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü'nde kursiyerler ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erbaş, toplumun sahih dini bilgilere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Ali Erbaş, "Burada öğrendiğiniz konuları mutlaka toplumla buluşturmalısınız. Sahih dini bilgiye toplumumuzun ihtiyacı var. Hurafelerden uzak, aşırılıklardan uzak bir din anlayışına toplumumuzun ihtiyacı var" dedi.

"Hurafelerden uzak, aşırılıklardan uzak bir din anlayışına ihtiyacımız var"

Toplumun eğitime ihtiyacı olduğunu belirten Ali Erbaş, "Sizden istirhamım burada geçirdiğiniz üç yılı, verdiğiniz bu kadar emeği, görevlerimizden muaf olarak sadece ilim elde etmek için geçirdiğiniz bu zamanı, ömrünüzün sonuna kadar yapılan bu emeklerin bir zekatı olarak harcamanızı istiyoruz" diye konuştu.

Kursiyerlerin mezun olduktan sonra kürsülerde görev alacaklarını hatırlatan Ali Erbaş, "Burada öğrendiğiniz konuları mutlaka toplumla buluşturmalısınız. Sahih dini bilgiye toplumumuzun ihtiyacı var. Hurafelerden uzak, aşırılıklardan uzak bir din anlayışına toplumumuzun ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kursiyerlerden göreve başladıklarında gençlik çalışmalarında aktif rol almalarını ve çocuklar ile gençlerle ilgilenmelerini isteyerek, "Birkaç sözünüz ile ruhlarına gönüllerine eğer girebilirseniz bu sizin için hayatınızda yaptığınız en büyük vazife olacak. O çocuklarla sizin ilgilenmeniz çok daha etkili, çok daha faydalı olacak ve sizin için çok daha hayırlı olacak. Çocuklar bize emanet. Biz ilgilenmezsek kim ilgilenecek? Dolayısıyla vaizlerimizden, müftülerimizden bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorum Analiz Haberleri

ABD seçimlerinde gidişatı Filistin belirleyecek...
Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?