Humus'ta silahlarını teslim etmeyen devrik rejimin askerlerine yönelik operasyon genişletildi

Suriye'de Baas rejimini deviren Askeri Operasyonlar Komutanlığının, Humus ilinde silahlarını teslim etmeyen eski rejim askerlerine yönelik "güvenlik" operasyonunu genişlettiği bildirildi.

Suriye Haber Ajansının (SANA) bir güvenlik kaynağına dayandırdığı habere göre, Askeri Operasyonlar Komutanlığı, Humus kent merkezindeki Vadi Zehep ve İkrime mahallerinde dün başlattığı "güvenlik" operasyonunu genişletti.

Bu kapsamda öğle saatlerinde Abbasiye, Sebil, Zehra ve Muhacirin mahallelerine giren Askeri Operasyonlar Komutanlığı ekipleri, devrik rejim askerlerini yakalamak için çalışma başlattı.

Baas rejiminin 8 Aralık'ta yıkılmasının ardından "genel af" çıkaran Askeri Operasyonlar Komutanlığı, birçok ilde uzlaşı merkezleri açarak devrik rejim unsurlarından belli bir süreye kadar silahlarını teslim etmelerini istemişti.

Askeri Operasyonlar Komutanlığı, daha önce de Tartus ve Lazkiye illerinde geniş çaplı benzer operasyonlar düzenlemişti.

Suriye Haberleri

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Olabi’den işgalci İsrail'e tepki
İşgalci İsrail Suriye’nin güneyine topçu saldırısı düzenledi
Suriye Savunma Bakanı Abu Kasra’dan şehid Abdülkadir es-Salih’in ailesine vefa ziyareti
Mücrim Esed rejiminin üst düzey yetkililerinden Caez Hammud el-Musa yakayı ele verdi
İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi