Hukuksuz Bolu beyine soruşturma açıldı!

Adalet Bakanı Tunç Tanju Özcan hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

HAKSÖZ-HABER

Hukuksuz, nefret odaklı ve ayrımcı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma açıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sosyal medya üzerinden duyurduğu bilgiye göre Özcan hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

İletişim Başkanlığı Yetkilisi Aslan Değirmenci de yaptığı paylaşımda soruşturmanın TCK’nın ‘Nefret ve ayrımcılık’ suçunu düzenleyen 122. maddesi kapsamında yürütüleceği söyledi. 

Ayrıca Özcan hakkında 4483 sayılı yasa kapsamında ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan soruşturma izni talep edileceği de öğrenildi.

Kendisi de aslen bir hukukçu olan Özcan yakın zamanda yaptığı paylaşımlarda “Suriyelilerin iş yeri ruhsatlarını hukuksuz şekilde iptal ettim. İdari yargıya gitseler kazanabilirlerdi. Hala Bolu’dan gitmediklerini görünce, sularına 10 kat zam yaptım. Bu da hukuksuzdu.” ifadelerini kullanmıştı.

Umuyoruz ki bu hukuksuz hukukçu hakkında artık doğru hüküm verilir de kamu idaresinden el çektirilir!

Hukuk Haberleri

"İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" soruşturmasında gözaltına alınan 20 zanlıya tutuklama talebi
Mahkemelerden 638 faili meçhul suç dosyası alındı
Adalet Bakanı Gürlek: Yeni bir anayasa zorunluluktur
Sosyal medyada '15 yaş' sınırı Resmi Gazete'de
81 ilde geciken davalara HSK freni!