HTŞ lideri Cevlani Irak hükümetine mesaj gönderdi

Cevlani mesajında, devrim sonrası Irak ile güçlü ekonomik, siyasi ve sosyal bağlara sahip olmak istediklerini, dolayısıyla Irak hükümetinin Haşdi Şabi'nin Suriye'ye müdahale etmesini önlemesi gerektiğini belirtti.

HAKSÖZ HABER

HTŞ lideri Ebu Muhammed Fatih Cevlani, Irak hükümetine mesaj gönderdi. 

Bazı Iraklı siyasetçilerin Suriye'de yaşananların Irak'a sıçrayacağına dair korku ya da yanılsama içinde olduklarını ifade eden Cevlani, bunun yüzde 100 yanlış olduğunu açıkladı. 

Cevlani, “Devrimimiz Irak'ta olup bitenlerle ilgilenmiyor, tam tersine yeni Suriye'den sonra, inşallah bu suç rejiminin yıkılmasından sonra güçlendireceğimiz ekonomik ve siyasi stratejik bağlara ve sosyal bağlara sahip olmayı hedefliyor. Irak halkı ve hükümeti, Haşdi Şabi'nin Suriye'ye müdahale etmesini önlemelidir.” dedi.

Suriye Haberleri

Suriye Kültür Bakanı: Kitap fuarı iyileşmenin sembolü oldu
Suriye'nin Haseke Valiliği görevine Nureddin Ahmed İsa atandı
Türkiye ile Suriye arasında iletişim koordinasyon mekanizması kurulacak
Suriye, Gaziantep'te konsolosluk açacak
ABD Merkez Komutanlığı birimlerinin, Suriye'deki Tenef Üssü'nden ayrıldığı bildirildi