HDP’li Baluken’in 10 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

HDP Diyarbakır Milletvekili Baluken hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak”, “suç ve suçluyu övmek” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak” suçlarından hazırlanan iddianame kabul edildi.

Elazığ’da HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında 3 ayrı suçtan başlatılan soruşturma tamamlandı.

AA’da yer alan habere göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, BDP Elazığ İl Başkanlığı’nca 2012 yılında düzenlenen olağan kongreye katılan eski HDP Grup Başkanvekili Baluken’in, burada yaptığı konuşma nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, “Baluken’in konuşmasında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için övücü sözler söylediği, terör örgütü PKK’ya karşı yapılan operasyonları protesto ettiği, ayrıca toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa yönlendirdiği, kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” kaydedildi.

İddianamede, Baluken hakkında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2. maddesine göre “terör örgütü propagandası yapmak”, TCK’nın 215. maddesine göre “suç ve suçluyu övmek” ve TCK’nın 216. maddesine göre “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak” suçlarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Baluken’in yargılanmasına yarın Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Baluken, 4 Kasım’da getirildiği Bingöl’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Hukuk Haberleri

Pınar Akdoğan: Ağır suçlarda yaş indirimi kaldırılmalı
Meta'ya 'çocuk güvenliği' davasından 375 milyon dolar para cezası
5816 mağduru Ramazan Avuşmak Hoca nihayet tahliye edildi
5816 zulmü devam ediyor: Ramazan Hoca serbest bırakılsın!
TSK'den ihraç edien Teğmen Ebru Eroğlu'nun iade davasında karar çıktı