HDP ve DBP Patnos İlçe Başkanları Gözaltına Alındı

Ağrı’nın Patnos ilçesindeki HDP ve DBP ilçe başkanları, PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ağrı’da HDP Patnos İlçe Başkanı Vahyettin İlgün ile DBP Patnos İlçe Başkanı Ömer Narçin, PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

AA’da yer alan habere göre, Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları öne sürülen HDP Patnos İlçe Başkanı İlgün ile DBP Patnos İlçe Başkanı Narçin, aynı binadaki parti teşkilatlarında gözaltına alındı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Parti binalarındaki aramalarda, çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.

Hukuk Haberleri

11. Yargı Paketi TBMM'de: İlk 15 madde kabul edildi
İngiltere’de Hamas başvurusuyla soruşturulan avukata destek
Anayasa Mahkemesi’nden yargıya düşünce özgürlüğünü hatırlatan karar
55 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
Abdurrahman Dilipak “AKP’nin papatyaları” davasında beraat etti