HDP ve DBP Ömerli İlçe Eş Başkanları Tutuklandı

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, HDP ilçe eş başkanı ile DBP ilçe eş başkanları tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne yapılan, "DBP ve HDP il binalarında uyuşturucu bulunduğu" yönündeki ihbar üzerine alınan karar doğrultusunda, polis ekiplerince söz konusu binalarda arama yapıldı.

Binalarda üzerinde PKK resimleri bulunan 3-4 koli duvar saati, örgütsel içerikli kitaplar, Abdullah Öcalan'ın ve PKK'lıların resimlerinin yer aldığı çok sayıda takvim, etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarına ait çok sayıda resim ve doküman ile bir miktar beyaz renkte toz madde ele geçirildi.

Operasyonda HDP ilçe Eş Başkanı Almazi Demircan ile DBP ilçe Eş başkanları Esma Yılmaz ve Mahmut Özdemir, gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından, adli mercilere sevk edilen Demircan, Yılmaz ve Özdemir, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.

AA

Gündem Haberleri

DMM "NATO Zirvesi nedeniyle Ankara'da 2 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağı" iddiasını yalanladı
LGBT dostu sapık öğretmen de okul müdürü de kovuldu
Yılbaşından bu yana 23,9 ton uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul'da ikili eğitim oranı yüzde 19'a düşürüldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki