HDP Milletvekilleri Yıldırım ve Özkan İfadeye Çağrıldı

HDP Muş milletvekilleri Yıldırım ve Özkan, “terör örgütü propagandasını yapmak”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarından hazırlanan fezleke nedeniyle ifadeye çağrıldı.

AA’da yer alan bilgiye göre, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından hazırlanan fezlekeler, ilgili savcılıklara ulaşmaya başladı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan hakkında hazırlanan fezlekelerde yer alan atılı suçlarla ilgilisoruşturmayı başlattı.

Milletvekilleri Yıldırım ve Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Söz konusu milletvekilleri hakkında “terör örgütü propagandasını yapmak”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarından fezleke hazırlanmıştı.

Özkan'ın Köy Korucularına Yönelik Sözleri

HDP Milletvekili Özkan hakkında hazırlanan fezlekeler arasında 8 Haziran'da partisince düzenlenen seçim kutlamasında köy korucularına yönelik sarf ettiği sözler de yer alıyor.

Özkan, konuşmasında köy korucularına, “Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi (kalaşnikof silahı) size çevirmesini çok iyi biliriz.” ifadesini kullanmıştı.

Savcılık, milletvekili Özkan'ın söz konusu konuşmasında suç unsuru tespit ederek, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı.

HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, daha önce yaptıkları açıklamalarda ifade vermeye kendilerinin gitmeyeceklerini söylemişti.

Hukuk Haberleri

Hatalı park tartışmasında görüntü alan kişiye 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi
"İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" soruşturmasında gözaltına alınan 20 zanlıya tutuklama talebi
Mahkemelerden 638 faili meçhul suç dosyası alındı
Adalet Bakanı Gürlek: Yeni bir anayasa zorunluluktur
Sosyal medyada '15 yaş' sınırı Resmi Gazete'de