HDP İzmir İl Başkanı Uğur Dahil 22 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir'de PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında HDP İl Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kentin değişik ilçelerinde önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında aralarında HDP İl Başkanı Cavit Uğur ve bazı il yöneticilerinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapıldı.

Zanlıların 3 Aralık 2015'te, İstanbul Sancaktepe'de “güvenlik” güçlerinin ölü ele geçirdiği “Gülçin” kod adlı Dilan Kortak isimli PKK/KCK mensubunun İzmir'de düzenlenen cenazesini örgütün propagandasına çevirerek PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddia edildi.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, HDP İzmir İl Başkanlığı’nın Twitter'da kullandığı resmî hesabından yapılan paylaşımda, İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile 4 il yöneticisi ve 2 ilçe başkanının gözaltına alındığı belirtildi.

AA

Dünya Haberleri

ABD uçak gemisi USS Gerald Ford bakım için Hırvatistan'a geldi
Çin ile Kuzey Kore arasında yolcu uçağı seferleri yeniden başlatılacak
Çocuk istismarı davası “İsrail hassasiyeti” gerekçesiyle kapalı görüldü
Londra'da yüz binlerce kişi, Filistin'e destek ve aşırı sağ karşıtı yürüyüşlere katıldı
ABD'de, Trump yönetimine karşı "Krallara Hayır" protestosu düzenlendi