Hayalleriyle Birlikte Sırbistan’da Sıkışıp Kaldılar!

Akdeniz’de çeşitli hayaller kurarak güvenli olmayan araçlarla tehlikeli yolculuklara çıkan göçmenlerden Avrupa sınırlarına ulaşmayı başarabilenler için zorluklar nihayete ermiyor.

Avrupa’da yeni bir hayat kurmak için Akdeniz’de güvenli olmayan araçlarla yola düşen binlerce göçmen, Balkan ülkelerinden bir yere kıpırdayamıyor. Sınırda sıkışan binlerce göçmenden yalnızca 7 bin 600’ü Sırbistan’da yeni bir hayata başlayabildi.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, bunlardan birisi de Afganistan’dan gelen Faqirzada ailesi. Ailenin babası Muhammed Şafi, Almanya’da yeni bir gelecek için yola çıktıklarını söylüyor. En büyük oğulları Münih’te okuyan aile, çocuklarını görmek için dahi sınırı geçemiyor.

“Ölene Kadar Buradayız”

Sırbistan’a geldikten 8 ay sonra burada uzun bir süre kalacaklarını anladığını belirten Muhammed Şafi, “Uzun süre burada olacağımızı düşünüp Sırpça öğrenmeye karar verdik. Ancak Avrupa Birliği’ne (AB) ulaşmak için ölene kadar burada bekleyeceğiz.” diyor.

Faqirzada’nın üç çocuğu, bu baharda pilot bir program çerçevesinde 25 göçmene kapılarını açan Belgrad’daki ilköğretim okuluna kaydoldu.

Dünya Haberleri

ABD'de 90'ı aşkın avukat, Biden yönetimine "İsrail'e silah ihracatını kesme" çağrısı yaptı
Fransa’dan Filistin destekçilerinin eylemlerine sahne olan Sciences Po'ya mali yaptırım
The Weeknd'den Gazze'ye rekor yardım!
Almanya'da başörtülü iki kız çocuğuna ırkçı saldırı!
Fransa'nın Sorbonne Üniversitesinde Filistin'e destek gösterisi