Hasan es-Safadinin İsraile Karşı Zaferi

İsrail zindanlarında uzun süredir tutuklu bulunan Safadi, açlık grevi sonucu serbest bırakıldı.

Siyonist işgal rejiminin 16 aylık idari cezanın ardından dün serbest bıraktığı Filistinli esir Hasan Es-Safadi, iki defa açlık greviyle sürdürdüğü uzun soluklu mücadelenin ardından özgürlüğünü işgalcinin elinden zorla aldığını söyledi.

Dün (29 Ekim Pazartesi) serbest bırakıldıktan sonra bir açıklama yapan Es-Safadi “Uzun soluklu ve 168 gün süren iki açlık greviyle gösterdiğim direniş ve sabırla özgürlüğümü işgalcinin elinden zorla aldım. Özgürlük, güçten başka bir dilden anlamayan işgalciye karşı ancak direnişle alınabilir. Uzun süren açlık grevim süresince çok ciddi sıkıntılar çekmeme rağmen hastaneye kaldırılmadım ve müdahale görmedim. Siyonist doktor, hemşire ve sağlık ekipleri kuzu postunda kurtlardır” dedi.

Es-Safadi daha sonra “Düşmana karşı yenilgi yılları geride kaldı. Şimdi biz zafer ve onurumuzu geri alma dönemini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer yandan, Es-Safadi’nin özgürlüğe kavuşmasından dolayı İslamî Direniş Hareketi (Hamas) tebrik mesajı yayınladı. 

Filistin Haberleri

İşgal güçleri Nablus’ta şehit Mahmud El-Akkad’ın ailesinin evini patlayıcılarla yıktı
Alimler Birliği'nden Mescid-i Aksa çağrısı
Kuşatma altındaki bayram: İsrail’in baskısını artırmasıyla Gazze’de kutlayacak pek bir şey kalmadı
Kudüs'te 200 aile zorla yerinden edilme tehlikesiyle karşı karşıya
Katil İsrail askerleri, Doğu Kudüs'te bir Filistinliyi daha katletti