Hani ‘Düşünce ve İfade Özgürlüğü’nden Yanaydınız

İsmail Karhraman’ın Laiklik çıkışına karşı yükselen itirazlar, ‘düşünce özgürlüğü’ havarilerinin, nasıl birer zorba olduklarını tekrar göstermesi bakımından ilginç bir tablo...

Selahaddin E. Çakırgil’in yorumu:

Pazartesi günkü yazımda bir nebze değinebildiğim ‘Cihad’ kavramı etrafındaki bir sempozyumda, Frankfurt- Goethe Enstitüsü’nden Prof. Ömer Özsoy, dile getirilen farklı görüşler üzerine ‘Ben, hep fikirden korkmamak gerektiğini söylüyordum. Ama burada öyle fikirler açıklandı ki; doğrusu korktum. Fikirden korkmamak gerektiğini olgunluğun bir işareti olarak gördüğüm halde korktuğuma göre, olgunlaşmamışım. O halde, kendimi olgunlaştırmalıyım’ diyordu.

O sempozyumda ele alınan konulara daha genişçe değinecektim ki, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) düzenlediği bir konferansta laiklikle ilgili olarak söyledikleri gündeme oturdu.

Kahraman’ın kimliği ortada... Onun sözleri üzerine, başka zamanlarda düşünce ve ifade özgürlüğü deyince mangalda kül bırakmayanlar öyle bir yaygara kopardılar ki; Prof. Özsoy’un sözünü ettiği olgunluktan haberleri bile yok.

Yazının Devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

ABD üniversitelerinden yükselen vicdan sesi
UAD'de görülen Nikaragua-Almanya davasında son durum
Suriye'de kirlenen ellerini Gazze'de temizlemeye çalışanların tutarsızlığı...
Siyonist çete yüzünü bile görmediği birinden korkuyor!
Zihin dünyamızı yeniden inşa etmek zorundayız!