Hamas, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde İsrail ordusuna ait bir zırhlı aracı hedef alan patlamayla ilgisi olmadığını bildirdi.
Hamas, Refah'ta bir İsrailli askerin yaralandığı iddia edilen patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Gazze Şeridi'nin Refah şehrinde meydana gelen patlama, tamamen işgalci İsrail güçlerinin kontrolünde olan bölgede meydana gelmiş ve orada hiçbir Filistinli bulunmamaktadır." ifadeleri yer aldı.
Söz konusu bölgede İsrail saldırılarından kalan patlamamış mühimmatların olduğu konusunda uyarılar yaptıklarına işaret eden Hamas, "Ateşkes anlaşması yürürlüğe girdiğinden itibaren de özellikle işgalcinin bahsi geçen bölgede döşediği mühimmatlardan sorumlu değiliz." ifadesini kullandı.
"Bahaneler üretmeye son versin"
İsrail'in imzaladığı ateşkes anlaşmasına uyması çağrısını yinelen Hamas, "İşgalci artık ateşkesi bozacak girişimler ve gerilimler için bahaneler üretmeye son versin." uyarısında bulundu.
Hamas, kendilerinin Gazze'de sağlanan ateşkes anlaşması ve yükümlülüklerine uyduklarının altını çizdi.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail işgali altında bulunan Refah şehrinde, İsrail ordusuna ait aracı hedef alan bir patlayıcının infilak ettiği ileri sürülmüştü.
El yapımı patlayıcının infilak etmesi neticesinde bir subayın hafif yaralandığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı duyurulmuştu.