Hamas, Mescid-i Aksa'da Nöbet Tutma Çağrısında Bulundu

Hamas, Filistin halkını mübarek Ramazan ayının son on gününde Mescid-i Aksa'ya giderek işgalcilerin ihlallerine ve saldırılarına karşı Mescid-i Aksa'yı ve cemaatini savunmaya davet etti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Husam Bedran, Filistin halkını mübarek Ramazan ayının son on gününde Mescid-i Aksa'ya giderek işgalcilerin ihlallerine ve saldırılarına karşı Mescid-i Aksa'yı ve cemaatini savunmaya davet etti.

Hamas sözcüsü Hüsam Bedran, bugün (27 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgalcilerin dün ve bugün Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınların Müslümanların duygularıyla alay etmek ve Filistin halkının sabrını denemek olduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa için başlatılan Kudüs İntifadası'nın devam ettiğini ve hedeflerine ulaşıncaya kadar da devam edeceğini belirten Bedran, işgalcilerin baskınlarının ve ihlallerinin Filistinli gençleri Mescid-i Aksa'yı savunmaya ve tamamen işgalden kurtulması için fedakârlığa yönelteceğini söyledi.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere karşı koyan cemaati selamlayan Bedran, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan ve işgal güçlerine karşı direnirken bir kısmı yaralanan erkeklerin ve kadınların gösterdikleri kahramanlığa da övgüde bulundu.

FİEM

Filistin Haberleri

Mücahid işgalcilerin tankına bombayı böyle yerleştirdi...
İşgalci İsrail AP'nin ekipmanına el koydu
İşgal atındaki Cenin'de durum giderek kötüleşiyor
Katil İsrail Gazze'de bir hastaneyi daha kuşattı
Hamas: Cenin katliamı, İsrail'in Gazze'de yaptıklarının devamı