Hamas: "İsrail'le Müzakereler Konusundaki Tavrımız Aynı"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimiyle doğrudan müzakere yapmayı reddeden tavrını bir kez daha hatırlattı.

Hamas liderlerinden milletvekili Yahya Musa, dün (28 Eylül Pazar) Er-Risale gazetesinin internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, Hamas'ın müzakerelere sorunun çözümü ve hakların geri alınması için çıkış yolu gözüyle bakmadığını söyledi.

İşgal rejimiyle müzakerelerin denendiğini ve Filistin davasının yararına hiçbir sonuç çıkmadığını ifade eden Musa, Hamas Hareketi'nin işgal rejimiyle doğrudan müzakerelere hazır olduğu yönünde medyada yer alan haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Hamas'ın Filistin'de işgalin sona erdirilmesinin tek yolu olarak gördüğü direniş yolu üzerinde yürüdüğünü söyleyen Musa, sadece işgale karşı mücadelede direnişi daha da geliştirmeyi ve korumayı düşündüklerini ifade etti.

"Sadece direniş ile işgalciye boyun eğdirebiliriz. Müzakereler, başarısız olduğunu ispat etti" diyen Musa, Filistin Yönetimi ve işgal rejimi arasında yıllardır yürütülen müzakerelerin Filistin halkına yıkımdan başka birşey getirmediğini hatırlattı.

Mısır'da yayınlanan Eş-Şuruk gazetesi, adını açıklamadığı bir Hamas yetkilisine dayandırdığı haberinde, hareketin siyasi ve askeri durumları ve işgal rejimiyle müzakereler konusundaki tavrını gözden geçirmekte olduğunu iddia etmişti.

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur