Hamas Filistin Yönetiminin ihlallerine tepki gösterilmesini istedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) tüm Filistinli grupları ve insan hakları örgütlerini Batı Şeria’nın genelinde ve özellikle de Cenin’de direnişçilerin peşine düşen Filistin Yönetimi güvenlik güçlerine karşı kesin bir tavır ortaya koymaya davet etti.

Hamas, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Rabhi Eş-Şelebi adlı gencin yargısız infazından birkaç gün sonra Cenin’de Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından öldürülen Cenin Tugayı Komutanı Yezid Ceayisa için taziyelerini dile getirdi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin direnişçilerin ve işgal güçlerince arananların peşine düşmesini kınayan Hamas, güvenlik güçlerinin tüm çağrılara rağmen Filistin halkının değerleriyle bağdaşmayan tutumunu sürdürmesi sebebiyle tehlike çanlarının çaldığını belirtti.

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin tutumunun iç çatışmalara yol açabileceği uyarısında bulunulan bildiride, Filistin davasının birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyulan hassas ve tehlikeli bir süreçten geçmekte olduğuna dikkat çekildi.

Filistin Yönetimi’ne de seslenen Hamas, güvenlik birimlerinin dizginlenmesi ve ihlallere son verilmesi, siyasi tutukluların serbest bırakılması, işgalcilere karşı koymak için birlik ve direniş seçeneğinin benimsenmesi çağrısında bulundu.

  

Filistin Haberleri

Hamas heyeti Kahire’de ateşkesin uygulanmasını görüştü
Filistin Sağlık Bakanlığından Gazze'de "salgın hastalık" uyarısı
İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında biri ağır 6 Filistinli yaralandı
35 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa bir Cuma gününe daha kapalı olarak girdi
Oğlunun idam edilmesinden korkan Filistinli anne, esirlere uygulanan çifte standarda isyan etti