"Göçmen Zirvesi"nin Tarihi Belli Oldu

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında göçmen konusundaki zirve toplantısının 7 Mart'ta Brüksel'de yapılacağı bildirildi.

AB Konsey Başkanı Donald Tusk, geçen hafta zirvenin Mart başında yapılacağını duyurmuştu.

Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker da "muhtemelen 7 Mart'ta" ifadesini kullanmıştı. Kesin tarih bugün Avrupa Birliği kaynaklarınca açıklandı. Zirvenin 7 Mart'ta Brüksel'de yapılacağı bildirildi.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki zirve toplantısının geçen Perşembe günü yapılması planlanıyordu. Ancak Ankara'daki saldırı dolayısıyla zirve ertelenmişti.

Avrupa Birliği geçen Kasım ayındaki zirvede Türkiye'ye göçmenlere yardım için 3 milyar avro vermeyi taahhüt etmişti.

Ege'den Yunanistan'a geçişlerde ciddi bir azalma olmaması, Brüksel'de rahatsızlığa yol açmış, bazı ülkeler Avrupa Birliği'ne danışmadan göçmen girişlerini sınırlandırmıştı.

AA

Dünya Haberleri

Venezuela'da serbest bırakılan tutuklu sayısının 897 olduğu bildirildi
"Kandilli Rasathanesi'nin istasyonu kapatıldı" iddialarına yalanlama
Avustralya'da binlerce kişi, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ziyaretini protesto etti
Yeni Zelanda’da 51 müslümanın katili müebbetten kurtulma peşinde
"Gazze paylaşımları azaldı, Amerikalıların dikkati ICE’a kaydı"