Giresun Peygamberimiz İçin Yürüdü

Giresun Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi öğrencileri, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırılar bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

Haydar Aliyev Parkı'nda toplanarak Atatürk Meydanı'na kadar yürüyen öğrencilere bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Grup adına konuşan Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Hz. Muhammed'in barış ve huzur peygamberi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugünlerde bize düşen, her zamankinden daha çok Hz. Muhammed'in sünnetine yapışmaktır. Her zamankinden daha çok ona ümmet olmaya çalışmaktır. Müslüman, yeryüzünün en güvenilir, edepli, çalışkan, zulme karşı dik duran ve doğru insanı olmalıdır. Biz bunları yaparak, onun yolundan giderek ümmet olabiliriz."

Grup, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından olaysız dağıldı.

 

Etkinlik-Eylem Haberleri

“Sömürgeci psikiyatri standartlarını Batının belirlediği tek tip bir insan ruhu algısını dayatıyor”
"Sömürgecilik bitmedi”
Grup Yürüyüş dev bir çocuk korosuyla Gazze ve Sumud’a ses oldu 
Uludağ Üniversitesi'nde "Kampüs İntifadası" çadır eylemleri başladı
K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde ‘’Travma, Sorumluklarımız ve Çözüm Önerileri’’ konuşuldu