GGM'ye gönderilen Türkmen muhalif serbest bırakıldı

Uluslararası koruma statüsü ile Türkiye’de bulunan ancak evinden alınarak Geri Gönderme Merkezine götürülen Türkmen muhalif Bayram Allalyyev serbest bırakıldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Bayram Allalyyev, Türkmenistan’daki yönetime muhalif olduğu için uğradığı zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınmıştı. 

Dün ikamet ettiği evinden alınarak Geri Gönderme Merkezine götürülen Allalyyev'in, Türkmenistan’a geri gönderilmesi halinde ağır işkencelerle, telafisi mümkün olmayan hukuksuzluklarla karşılaşmasının kuvvetli ihtimal olduğu belirtilerek yetkililere çağrıda bulunulmuştu.

Haksöz-Haber'in gündemleştirmesi ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisi üzerine harekete geçen yetkililer büyük bir vebalin önüne geçerek Allalyyev'in deport edilmesini önlediler. 

Hukuk Haberleri

İstanbul 1 Nolu Baro ifsadı savunmaya devam ediyor!
KVKK'den belediyelere "canlı yayın" uyarısı
Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tahliye kararı verildi
Gürlek: Yargı paketi ayrı, Terörsüz Türkiye süreci ayrı yürüyor
Mustafa Kemal'e eleştiriye hapis, camide fuhşa özgürlük!