Genç Birikim dergisinin Ekim 2025 (280'inci) sayısı çıktı

Gündemdeki konu ve olayları İslamî bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim dergisinin Ekim 2025 (280'inci) sayısı çıktı.

Bu sayıda, araştırmacı yazar Ali Kaçar, “Aksa Tufanı’ndan Günümüze Gazze” başlıklı yazısında; bu vahşeti, bu insanlık dışı katliam şeklini belki tarihte ilk olarak uygulayanın, Trump’ın desteğiyle işgal topraklarındaki siyonist katiller olduğunu ifade etmiş.

Bu ay dosya konusu, "Aksa Tufanı’nın İzzeti ve Dünyanın Zilleti" olarak belirlenmiş. Dosyaya; Emrah Doğru, "Zafer İman Edenlerindir"; Erdal Tuğrul, "Nuh Tufanı'ndan Aksa Tufanı'na"; Dr. Hüseyin Durmaz, "31 Ağustos Gazze Manifestosu"; Merve Nur Durmuş, "Sumud: Ufkun Ötesine Seyreden Direniş"; Rüstem Ayılmazdır, "İzzetli Yaşam Şerefli Ölüm"; Sercan Akbayrak, "Ruhu Cihad Arzusu Şehadet Olan Ümmet" ve Taşkın Önel, "Ben Gazze'yim" başlıklı yazılarıyla katkıda bulunmuşlar.

Ayrıca Ali Kaçar’ın “Kemalizm ve Kürtler – V”, Ahmet Zeki İzgöer’in “Hatuniye Tekkesi ve Millî Mücadele’ye Katkısı”, yine Ali Kaçar’ın “Erdal Bayraktar Anısına”, Fatih Pala’nın “Şeyh Ahmet Yasin’e Ne Çok Benzerdi Erdal Ağabey” başlıklı yazıları, Taşkın Önel’in “Adın Gazze Senin”, Emrah Doğru’nun “İçim Yanıyor, Gazze Aklıma Geldikçe” ve Rüveyde Bera Pala’nın “Netice” başlıklı şiirleri; Dr. İsmail Ceylan’ın “İsrail'in Orta Doğu'daki Bir Sonraki Hedefi Türkiye mi?” başlıklı çevirisi de dergide yer almış.

www.gencbirikim.net 

gencbirikimdergisi@gmail.com 

Kültür Sanat Haberleri

Umran dergisinin Aralık sayısı çıktı
“Surreal Syria – Gerçeküstü Suriye” belgeseli ilk kez izleyiciyle buluşuyor
El Hattabi'nin hayatını işleyen "İlk Gerilla" kitabı raflarda!
Ekin Yayınları, Ümraniye Kitap Fuarı'nı dolu dolu geçirdi
Prof. Şener Aktürk: Suriye’nin kurtuluşu; İslam coğrafyalarının özgürlüğüne giden yolun başlangıcıdır