Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürü ve yardımcısının suikasta uğradığını açıkladı

Gazze Şeridi'ndeki Filistin İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürü Tümgeneral Mahmud Salah ve yardımcısı Hüsam Şahvan'ın, Han Yunus'ta suikasta uğradığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, katil İsrail'in sabah saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki Emniyet Müdürü Tümgeneral Salah ile yardımcısı Polis Komuta Konseyi Üyesi Tümgeneral Şahvan'ı Han Yunus'ta havadan hedef aldığı aktarıldı.

Saldırıda Emniyet Genel Müdürü ve yardımcısının yanı sıra çok sayıda Filistinlinin de hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada suikastın, Salah ve Şahvan'ın Filistin halkı için görevlerini yerine getirdikleri esnada gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, İsrail'in işlediği bu suikastla Gazze Şeridi'nde kaosu yayma ve Filistinlilerin maruz kaldığı acıları derinleştirme konusunda ısrar etmeyi sürdürdüğü vurgulandı.

Polis teşkilatının, 15 aydır devam eden İsrail saldırılarının gölgesinde Filistinlilere hizmet verme konusunda önemli rol oynadığı belirtilirken İsrail'in tüm uluslararası ve insani yasaları hiçe saydığına dikkat çekildi.

İşgal rejimi tarafından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.


 

Filistin Haberleri

“İsrail'in Gazze'deki katliamları Barış Kurulu toplantısına mesaj”
İşgalci İsrail, Batı Şeria'da toprak gasbını kararını onayladı
Binlerce Batılı Gazze soykırımı sırasında katil İsrail ordusunda görev yapıyor
Siyonist Ben Gvir Ofer Cezaevi’ni basarak esirleri idamla tehdit etti
Fanatik yahudilerin Nablus’un güneyindeki Talfit beldesine saldırısında 25 kişi yaralandı