Fransa’da 4 Cami Daha Kapatıldı!

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, “Cumhuriyet değerlerine aykırı radikal ideoloji” yaydığını iddia ederek olağanüstü hâl kapsamında 4 camiyi daha kapatma kararı aldı.

AA’da yer alan habere göre, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kamu güvenliğini tehdit ettiği ve Cumhuriyet değerlerine aykırı radikal ideolojiyi yayan toplantılar düzenlendiği gerekçesiyle les Yvelines, en Seine-Saint-Denis ve le Val-de-Marne bölgelerindeki 4 cami idârî kararla kapatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Fransa’da yürürlükte olan olağanüstü hâl yasasının 8. maddesi, “şiddet, nefret ve terörü körükleyen ibadet yerlerinin kapatılması” konusunda İçişleri Bakanlığı’na yetki tanıyor.

Fransa’da Aralık 2015’ten bu yana 20’den fazla ibadet yeri bu gerekçelerle kapatıldı.

13 Kasım 2015’te Paris’te 6 farklı noktaya düzenlenen saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıların ardından, ülkede olağanüstü hâl ilan edilmişti.

Dünya Haberleri

Witkoff, İran'a 15 maddelik "eylem planı" sunduklarını belirtti
"Personel krizine çözüm bulmazsak İsrail ordusu çökecek"
Kanada, İran ile bağlantılı bazı kişi ve kuruluşları yaptırım listesine aldı
Alman yetkililer, "Volkswagen ile İsrail silah şirketi Rafael arasında ortaklık kurulabileceği" iddialarını yalanlamadı
Epstein'in Norveç bağlantılarına ilişkin ülkede son 20 yılda görev yapmış dışişleri bakanları ifade verecek