Flynn'in İtirafı Doları ve ABD Hisselerini Vurdu

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) yalan söylediğini kabul etmesi, doların ve ABD hisselerinin değer kaybetmesine yol açtı.

New York borsasında endeksler, Flynn’in Rusya'nın eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmeler konusunda FBI’a yalan söylediği suçlamasını kabullenmesiyle sert düştü.

Flynn’in Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ile iş birliği yaptığına işaret eden gelişmenin, Trump yönetimi için sorun yaratacağı beklentisi doların da rakipleri karşısında değer kaybetmesine yol açtı.

Güne 24.298,76 puanla başlayarak rekor tazeleyen Dow Jones Endeksi, Flynn’in suçlamayı kabul ettiği haberlerinin ardından yüzde 0,5 geriledi. Benzer şekilde, Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0,7 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 1,08 değer kaybetti.

DOLAR ENDEKSİ YÜZDE 0,6 GERİLEDİ

Güne en önemli rakibi avro karşısında yüzde 0,5 kazançla başlayan doların değeri, Flynn haberleriyle gelen haberlerin etkisiyle düştü. Avro/dolar paritesi 1,1903’ten 1,1888’e geriledi.

Doların, avro, yen, sterlin, Kanada doları, İsveç kronu ve İsviçre frangı olmak üzere en büyük altı rakibine karşı performansını ölçen Uluslararası Dolar Endeksi de yüzde 0,6 değer kaybederek 92,56’ye kadar düştü.

Dünya Haberleri

Almanya'da aşırı sıcak alarmı: Yangın riski arttı, ulaşımda aksama uyarısı yapıldı
Çin, 2026'nın ilk çeyreğinde 184,3 milyar dolar cari fazla verdi
Paris'te aşırı sıcaklar nedeniyle son 24 saatte yaklaşık 3 bin kişi hastanelik oldu
Rusya'da akaryakıt kısıtlamaları yaklaşık 20 bölgede sürüyor
Belçika'da yılın en sıcak günü yaşandı