Filistin'den Mescid-i Aksa Çağrısı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma, Siyonist yönetimin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının durdurulması için acil harekete geçme çağrısı yaptı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma, Siyonist yönetimin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının durdurulması için acil harekete geçme çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, işgal hükümeti ve askeri güçlerinin, radikal Yahudi grupları, Mescid-i Aksa'ya sokma çalışmaları kınanarak, "İsrail, Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölmek istiyor" ifadeleri kullanıldı.

İslam dünyası ve uluslararası topluma, İsrail'in, Mescid-i Aksa'yı bölerek kontrol altına alma politikasına karşı uyarıda bulunulan açıklamada, Aksa'yı tehdit eden tehlikelerin ciddiyetine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "İsrail'in Kudüs'te özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri karşısındaki sessizlik, işgal hükümetinin, uluslararası hukuka ve Cenevre sözleşmelerine aykırı tutumlarına devam etmesine teşvik ediyor" ifadelerine yer verildi.

Uluslararası topluma, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının durdurulması için acil harekete geçme çağrısı yapılan açıklamada, ırkçı radikal grupların ve yetkililerin yargılanması için gerekli adımların atılması talep edildi.

Filistin Haberleri

Kudüs'te 200 aile zorla yerinden edilme tehlikesiyle karşı karşıya
Katil İsrail askerleri, Doğu Kudüs'te bir Filistinliyi daha katletti
Düğün merasimi için uygun bir zaman değil
İsrail kardeşime ne yaptı?
Filistinliler, cuma namazını kapatılan Mescid-i Aksa'nın çevresinde kıldı