Filistin Solu da Darbeciden Yana

Hamas’a Mısır’ın içişlerine karışmamasını söyleyen Filistin Halk Partisi lideri Mısır’daki Mursi karşıtı gösterilere katılmış.

HAKSÖZ-HABER

Filistin Halk Partisi Siyasi Birimi üyesi Velid El-Avad'ın Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin düşürülmesi için bir hafta önce yapılan isyanlara katıldığı öğrenildi.

Bu bilgiyi sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından veren El-Avad, ayrıca 4 Temmuz tarihini gösteren bir fotoğraf yayınladı.

Fotoğrafta Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan isyan gösterilerinde görünen El-Avad, fotoğrafın altına da “günaydın isyanınız” yazmayı ihmal etmemiş.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre aynı şahıs bu ayın yedisinde yine facebook hesabından Hamas Hareketi'ni Mısır’ın içişlerine karıştığı iddiasıyla eleştirmişti. El-Avad hızını alamamış ve “Hamas Hareketi'nin Müslüman Kardeşler'e destek vermesi Filistin halkını, özellikle de Gazze’deki Filistinlileri olumsuz yönden etkileyecektir” ifadesini kullanmıştı.

Konuyu değerlendiren siyasi analist İyad El-Kara, El-Avad’ın Cumhurbaşkanı Mursi’nin düşürülmesi için yapılan gösterilere katılmasının Filistin solunun yaşadığı çelişkiler ve kafa karışıklığının tipik bir örneği olduğunu söyledi. 

 

Filistin Haberleri

Refah'taki Filistinliden ABD'deki üniversite öğrencilerine teşekkür: "Mesaj ulaştı"
Netanyahu'nun istifası için halk yine sokaklara indi
Siyonist bakan: "Esir takası yapılması halinde Refah'a operasyon askıya alınacak"
Siyonist yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı
Esir alınan Filistinlilerin sayısı 8 bin 480'e yükseldi!