Figen Yüksekdağ'ın Yargılanmasına Devam Edildi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, bir Alman yayın organına verdiği röportajdaki sözleri nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak savunmasını yaptı.

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Yüksekdağ, "Deutsche Welle"ye röportaj verdiğini ancak yayımlanan röportajı okumadığını söyledi. Siyasetçi olduğunu ve birçok yayın organına görüşlerini aktardığını ifade eden Yüksekdağ, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

Hazırlanan iddianamenin içeriğini inceleyemediğini söyleyen Yüksekdağ, sonraki celselerde ayrıntılı savunmanın avukatları aracılığıyla yapılmasını ve duruşmadan vareste tutulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Yüksekdağ'ın duruşmalara katılmama talebini kabul ederek ayrıntılı savunma hazırlanması için duruşmayı erteledi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle 4 Kasım'da Ankara'daki evinde gözaltına alınmıştı. Yüksekdağ, Diyarbakır'da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış ve Kocaeli F Tipi Cezaevine gönderilmişti.

 

Hukuk Haberleri

Pınar Akdoğan: Ağır suçlarda yaş indirimi kaldırılmalı
Meta'ya 'çocuk güvenliği' davasından 375 milyon dolar para cezası
5816 mağduru Ramazan Avuşmak Hoca nihayet tahliye edildi
5816 zulmü devam ediyor: Ramazan Hoca serbest bırakılsın!
TSK'den ihraç edien Teğmen Ebru Eroğlu'nun iade davasında karar çıktı