FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmada, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32 şüpheli için gözaltı kararı verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, haklarında üst düzey örgüt mensubu olduklarına dair delil elde edilen FETÖ'nün emniyet yapılanmasına üye şüpheliler hakkında Terör Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, aralarında örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı belirlenen emniyet müdürleri ve komiserlerin de bulunduğu, meslekten ihraç edilen 32 zanlı hakkında Ankara merkezli 4 ilde gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

Hukuk Haberleri

Domuza çarşaf giydiren müptezel tutuklandı
Mazlumder yakalama ve gözaltı işlemlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti
Yedi aylık hamile muhacir kadın neden GGM’ye alındı?
2 aydır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan Furkan Bölükbaşı tahliye edildi
Köklü Değişim Niğde Temsilcisi gözaltına alındı