Fetih’ten Türkiye ve Güney Afrika’ya Övgü

Fetih, Türkiye ile Güney Afrika’nın, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması meselesinde takındığı tavrı takdirle karşıladı.

Fetih Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub, yaptığı yazılı açıklamada, “Fetih, Türkiye ve Güney Afrika’nın, İsrail’in Filistin halkına yönelik işlediği katliamlara ve ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına karşı çıkan tavrını takdir etmektedir.” ifadesini kullandı.

AA’da yer alan habere göre er-Rucub, bu tavrın, Filistin halkına verilen büyük bir destek mesajı ve işlenen katliamlara karşı duruş olduğunu vurguladı.

Ne Olmuştu?

Türkiye, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve Gazze sınırında yaşananların ardından Tel Aviv ve Washington büyükelçilerini istişare amacıyla Ankara’ya çağırmış, Güney Afrika da Tel Aviv büyükelçisini geri çekmişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Aralık 2017’de Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binasının resmi açılışı dün yapılmıştı.

Filistin Haberleri

Nekbe'nin 78. yılında istatistik: 15,5 milyon Filistinli var
İsrail saldırısında yaralanan aile, tedavi imkanlarının tükendiği Gazze'den çıkmak istiyor
Nekbe'nin canlı şahidi 89 yaşındaki Filistinli kadın, yıllar sonra Gazze'de aynı acıları tekrar yaşıyor
Nekbe'nin 85 yaşındaki tanığı, göç hikayesini belgelerle bugüne aktarıyor
Gazze'de yaşanan soykırım Nekbe ile kıyas edilemez