Erdoğan: Sınır Dışı Ettik Belçika'ya Bildirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'da bombalı saldırı düzenleyenlerden İbrahim El Bakraoi'nin 2015'te Türkiye'de yakalandığını, ardından sınır dışı edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında şu açıklamayı yaptı:

"Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te notayla Belçika Büyükelçiliğine iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine, Hollanda'ya da iade etmişiz. Nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum."

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu kişi  Brüksel saldırılarını gerçekleştirenlerden biri olan İbrahim El Bakraoi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklamanın ardından gelen bilgilendirme notunda şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımızın Romanya Cumhurbaşkanıyla ortak basın toplantısında sözünü ettiği Gaziantep'te yakalanmış olan yabancı terörist savaşçıyla ilgili bir hususu netleştirmekte yarar var. Ilgili terörist, Türkiye'den idari kararla sınır dışı edilmiş. İdari kararla sınır dışı durumunda kişi istediği ülkeye sınır dışı ediliyor. İsteğine binaen Hollanda'ya sınır dışı edilmiş. Ama kişinin durumu notayla hem Hollanda'ya, hem de Belçika'ya bildirilmiş."

Gündem Haberleri

LGBT dostu sapık öğretmende okul müdürü de kovuldu
Yılbaşından bu yana 23,9 ton uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul'da ikili eğitim oranı yüzde 19'a düşürüldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki
CHP YDK, ihraçlara itirazı reddetti