Erdoğan: Bugünler İyi Günleri

Doğu ve Güneydoğu'daki HDP'li belediyeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar eline geçen parayı dağa, Kandil’e nasıl ulaştırırım, bunun gayreti içerisindeler. Bugünler onların iyi günleri. Bedelini ödeyecekler" dedi.

Kanaat önderleriyle iftarda buluşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürt illerindeki HDP'li belediyelere tepkiliydi. Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

"Bölgelerinizde belediye hizmetlerinden, alt yapısından, üst yapısından memnun musunuz? Güneydoğu çok daha berbat. Onlar benim Kürt kardeşimin temiz bir şehirde yaşamasını istemiyor ki. Onlar eline geçen parayı dağa, Kandil’e nasıl ulaştırırım, bunun gayreti içerisindeler. Bugünler onların iyi günleri, onu da söyleyeyim. Bedelini ödeyecekler. Devlet tüm bunların arkasını hassas bir şekilde takip ederek bunlara gerekli bedeli ödetecektir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını terör örgütlerine çeşitli şekillerde gönderemezsin."

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, bölge illerinde yaşayan kanaat önderlerinin ağırlandığı iftara, bölgelerdeki STK temsilcileri ve akademisyenler de davetliydi. M. İhsan Arslan, Zeki Ergezen ve Salih Yıldırım'ın da aralarında olduğu bazı eski milletvekilleri de iftara katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan için bölgedeki meseleleri, oralarda yaşayan kanaat önderlerinden bizzat dinleme açısından da önemli bir fırsat olacağı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Beştepe’deki iftarın konukları arasındaydı.

Gündem Haberleri

Müslümanların değerlerini hedef almak bu kadar kolay mı?
Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasında 8 tutuklama
Ankara'da iki kardeşe saldıran köpeğin sahibi tutuklandı
Türkiye'de kültür harcamaları yüzde 83 arttı
Bu masum çocukların yaşadığı dehşetin hesabını kimden sormak gerekiyor?