Er-Rişk: Aksa Tufanı’nı anlatan ikinci kitabımız Filistin halkının ruhunu yansıtıyor

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro üyesi İzzet er-Rişk, iki yıllık direnişin ardından Aksa Tufanı’yla ilgili yayınladıkları ve sekiz bölümden oluşan ikinci kitabın toprağına bağlı Filistin insanının özünü yansıttığını söyledi.

Kitabın Filistin halkının yetmiş yıl boyunca faşist işgal altında yaşadığı vakıayı ve değiştirilemez tarihi gerçekleri dile getirdiğini belirten Er-Rişk, Aksa Tufanı’nın gelip geçici bir olay olmadığını, yıllardır sarf edilen Filistin davasını tasfiye çabalarının ardından işgalle mücadele denklemini yeniden belirlediğini ifade etti.

Savaş sırasında yaşanan ahlaki şokun küresel vicdanı uyandırdığına işaret eden Er-Rişk, birçok kişinin modern çağdaki en çirkin ve en uzun işgale bakışının değiştiğini kaydetti.

Kitapta Filistin davasının bir milli kurtuluş, adaleti özgürlük ve insan onuru davası olduğu mesajı verdiğine değinen Er-Rişk, Gazze Şeridi’nin ortaya koyduğu efsanevi direnişin topraklarında kalma ve tehciri reddetme iradesinin canlı örneğini teşkil ettiğini söyledi.

ABD ve bazı Batı ülkeleri tarafından desteklenen işgal rejiminin gerçekleri çarpıtan anlatımının kitapta çürütüldüğüne dikkat çeken Er-Rişk, kitabın dünyaya Filistin direnişinin, Filistin milli dokusunun asil bir parçası olduğu ve görmezden gelinemeyeceği mesajını verdiğini açıkladı.

Filistin Haberleri

Abdullah Galib Bergusi’ye hapishanede yeni saldırı
Gazze'nin küllerinden ‘Anka Kuşu Sınıfı’ doğuyor
İsrail, Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da 22 bin Filistinliyi gözaltına aldı
Fotoğraflarla Filistin: Ocak 2026
Hamas’tan işgal rejimine sert tepki: Abdullah el-Bergusi’ye yönelik saldırıyı kınıyoruz