"Endonezya, Filistin'i Bağımsız Olarak Tanımlayacaktır"

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, “Filistin tam bağımsız olarak tanınmamış olsa da Endonezya her zaman Filistin'i bağımsız olarak tanımlayacaktır.” dedi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bu yıl 5'incisi düzenlenen İslâm İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Olağanüstü Zirvesi, devlet ve hükûmet başkanları seviyesinde toplantılarla devam ediyor.

Zirvede konuşan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Filistin ve Kudüs'teki sorunlara değinerek, “Filistin'deki sorunların çözülmesi için Filistin ilk önce kendi içinde birlik olmalıdır. Endonezya bu birliği sağlamak için elinden geleni yapacaktır.” dedi.

Filistin'in bağımsızlığını alması için her türlü desteği vereceklerini belirten Widodo, “Filistin'in bağımsızlık çalışmaları süreci devam etse de Filistin Endonezya için bağımsızlığını ilan etmiş bir ülkedir.” diye konuştu.

“Uluslararası Desteğe İhtiyacımız Var”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Endonezya'nın İİT 5. Olağanüstü Zirvesi'ne ev sahipliği yapmasından dolayı müteşekkir olduğunu belirterek, “Bu zirveye gelen ve Filistin'in bağımsızlığı için destek veren tüm ülkelere teşekkür ediyorum.” dedi.

İşgalci İsrail'in gayrimeşru yaptırımlarına karşı uluslararası desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Abbas, “Bu zirveyle Filistin'de yaşanan sorunlara karşı bir uluslararası farkındalık oluşturabilmeyi ümit ediyoruz.” diye konuştu.

AA

Filistin Haberleri

Katil İsrail ateşkese rağmen Gazze'ye 9 kişiyi katletti
Meşal silahsızlanmayı reddederken, Gazze'de ateşkes altında cinayetler devam ediyor
Katil İsrail hapishaneleri Filistinliler için ‘idam cezası uygulam hazırlıklarına başladı’
7 ülkeden, İsrail'in Batı Şeria'daki "denetim ve kontrol faaliyetlerini" artırma kararına kınama
 “İsrail Batı Şeria'da yeni bir statükoyu dayatıyor”