Enbar ve Selahaddin’de Çok Sayıda Köy IŞİD’den Alındı

Enbar ve Selahaddin illerinde yürütülen operasyonlarda, çok sayıda köyün IŞİD’den alındığı bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, Enbar’daki “el-Cezire Operasyonu” komutanlarından Tümgeneral Kasım el-Muhammedi, yaptığı açıklamada, Haydar el-İbadi’ye bağlı güçler ile milislerin, el-Bağdadi ilçesinin kuzeyindeki ez-Zira ve Hacer el-Kusayr köyleri ile el-Kusayriyyat köyünü IŞİD aldığını söyledi.

el-Muhammedi, operasyonda bazı IŞİD militanlarının öldüğünü, iki aracın kullanılamaz duruma, 213 bombanın da etkisiz hâle getirildiğini anlattı.

Selahaddin’deki Operasyon

Selahaddin’de yürütülen operasyona katılan Haydar el-İbadi’ye bağlı emniyet güçlerinden Yüzbaşı Gazvan el-Cuburi de Selahaddin vilayetinde IŞİD’in “son kalelerinden” eş-Şarkat kenti çevresini geri aldıklarını ifade etti.

Kentin batısından 3, güneyinden 2 ve kuzeyinden 10 kilometrelik alana kadar olan bölümde kontrolün sağlandığını ve bazı köylerin ele geçirildiğini aktaran el-Cuburi, operasyonda Haydar el-İbadi’ye bağlı askerlerden birinin öldüğünü, 6’sının yaralandığını belirtti.

Bombalı Saldırılar

Bağdat'ın el-Mahmudiye ilçesi, Ebu Duşeyr Mahallesi ve el-Beyya bölgesinde yaşanan bombalı saldırılarda biri polis 4 kişi yaşamını yitirdi, 5’i polis 17 kişi yaralandı.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Irak Haberleri

Irak'ta eşcinselliği suç sayan yasa değişikliği kabul edildi
Irak hükümeti: Babil'deki patlamada 1 Haşdi Şabi mensubu öldü, 8 asker yaralandı
Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş, Süleymaniye'de öldürüldü
KDP’den, Irak mahkemesinin bölgeye ilişkin kararlarına, "anayasanın ruhuna aykırı” tepkisi
Iraklılar, Gazze'de işlenen suça ortak olmamak için İsrail ürünlerini boykot ediyor