Emmanuel Macron ABD'nin Venezuela'daki korsanlığını savundu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin Venezuela müdahalesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Venezuela halkı Devlet Başkanı Nicolas Maduro diktatörlüğünden kurtuldu ve bundan ancak sevinç duyabilir." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Venezuela'da ABD'nin düzenlediği saldırı ve Nicolas Maduro'nun yakalanarak ülke dışına çıkarıldığı yönündeki açıklamaların ardından değerlendirmede bulundu.

Macron, Venezuela'da "halk iradesine saygılı" bir geçiş çağrısı yaparken, Fransa'nın da vatandaşlarının güvenliği için teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

"Kendi halkının onuruna ağır bir saldırıda bulundu"

Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Venezuela halkı bugün Nicolas Maduro diktatörlüğünden kurtuldu ve bundan ancak sevinç duyabilir. İktidarı gasp edip temel özgürlükleri çiğneyen Maduro, kendi halkının onuruna ağır bir saldırıda bulundu" ifadelerini kullandı.

Maduro'nun rakibi Gonzalez'e destek

Fransa Cumhurbaşkanı, Venezuela'da 2024 yılında düzenlenen seçimlere değinerek Maduro'nun rakibi siyonist destekçisi Edmundo Gonzalez'e desteğini teyit etti.

Gonzalez'in söz konusu seçimleri kazandığını öne süren Macron, "Önümüzdeki geçiş süreci barışçıl, demokratik ve Venezuela halkının iradesine saygılı olmalı. 2024'te seçilen Başkan Edmundo Gonzalez bu geçişi en kısa sürede sağlayabilmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Macron, bölgesel temaslarına işaret ederek, "Şu anda bölgedeki ortaklarımızla görüşüyorum" açıklamasını yaptı.

Fransa'nın tutumuna ilişkin ise, "Fransa özellikle bu belirsizlik saatlerinde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için tam anlamıyla seferber ve teyakkuzda" ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Fransa: ABD’nin Grönland tehdidi dahil her türlü gözdağına karşı çalışma başlattık
ABD'den Venezuela'ya Çinli ve Rus yetkilileri sınır dışı et baskısı
Kolombiya, ABD'nin olası saldırısına karşı egemenliği askeri yollarla savunacakları mesajı verdi
Trump, Venezuela'yı haraca bağladı: ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol verecekler
Emperyalist ABD Başkan Yardımcısı Vance, küresel enerji kaynakları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacaklarını söyledi