El-Kayk Görme ve Duyma Yetisini Kaybetti

Terör devleti İsrail tarafından kasım ayında tutuklanarak idari hapis cezasına mahkûm edilen Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk, 82 gündür açlık grevinde.

Muhammed el-Kayk, görme ve duyma yetisini kaybetti, iç organlarının birçoğunda ödem meydana geldi. Bölgedeki insan hakları temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, sağlık durumu dün akşam daha da ağırlaştı. Muhammed el-Kayk, serbest bırakılmaz ve tedavisine başlanmazsa artık aramızda olmayacak.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, gazeteci Muhammed el-Kayk’ın 21 Kasım 2015’te Ramallah’taki evinde gözaltına alındığını ve hukuksuz bir şekilde cezaevine konulduğunu belirterek, “İsrail’in keyfi uygulamalarını belgelediği için keyfi bir uygulama sonucunda; Muhammed el-Kayk kalemi, fotoğraf makinesi, bilgisayarı ile birlikte tutsak alınmıştır. Ama İsrail’in baskıları Muhammed el-Kayk’ı yıldıramamış, yüreğini teslim etmemiştir. Onurlu duruşuyla mazlum Filistin halkının sesi olmuştur” dedi.

Yeni Akit

Filistin Haberleri

Batı Şeria'daki Al Jazeera ofisi 3 ay daha kapalı kalacak
Katil İsrail’den Filistinli esirlere sistematik cinsel şiddet, darp, aşağılama
Soykırımcı İsrail Meclisi'nden skandal yasa tasarısına onay
Netanyahu, AB'nin Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yaptırım kararına tepki gösterdi
İşgalci İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 40 dükkanı yıktı