Ekin Yayınları’ndan Adalet ve Hukuk Arayışına Katkı

Bahadır Kurbanoğlu ve Musa Üzer imzası taşıyan “Adalet, Hukuk, Merhamet” adlı kitap, Ekin Yayınları tarafından yayınlandı.

Adalet, hukuk, merhamet konularının, özellikle 15 Temmuz darbe denemesi ve bu korkunç girişimin halk tarafından püskürtülmesinden bu yana, FETÖ ile mücadele sürecinin işletilmesinde sorunlar, zaaflar görenlerce gündemleştirilmesinin anlamı malum.

Bu bağlamda en fazla kaybettiğimizi düşündüklerimizin altını kalınca çizmeyi amaçlayan “Adalet, Hukuk, Merhamet” adlı kitap Ekin Yayınları tarafından yayınlandı.

Bahadır Kurbanoğlu ve Musa Üzer’in 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne yaşanan sürecin adalete, hukuka değen boyutlarını tahlil ettikleri, tartıştıkları, tespit ve önerilerini paylaştıkları makaleleri içeren kitap, “Adalet, insan değil, Allah’ın hatırı içindir.” vurgusunu merkeze alıyor.

En yakınımız aleyhinde dahi olsa “adil şahitler” olmayı emreden bir dinin müntesipleri olarak hassas olmayı gerektiren bir konuda kaleme alınan makalelerin derlendiği kitapta, Kurbanoğlu ve Üzer, 15 Temmuz darbesinin anatomisi, merhamet-siyaset ilişkisi, adalet, meşveret, liyakat, yerlilik-millik ve medyada ahlak sorunu, OHAL ve KHK mağduriyetleri, İslami kimlik ve insan hakları mücadelesi gibi konulara dair yaklaşımlarını paylaşıyor.

Kitapta yargıda yaşanan keyfilikler ve hukuksuzluklarla ilgili aktüel örneklere de yer veriliyor. Paradigmal değişim ve yapısal reform zorunluluğuna dikkat çekilerek, iktidarla ilişkilerde bağımsız duruşun önemine işaret ediliyor.

Kültür Sanat Haberleri

İstanbul'da "Kudüs ve Filistin Dersleri" kitabının tanıtımı yapıldı
Umran Dergisi Ocak 2026/377. Sayı Çıktı
Genç Birikim dergisinin Ocak 2026 (283'üncü) sayısı çıktı
12. Necip Fazıl Ödülleri sahiplerini buldu
Genç Birikim dergisinin Aralık sayısı çıktı