Ekin Yayınları Üç Kitabın Yeni Baskısını Gerçekleştirdi

Ekin Yayınları tarafından Abdullah Galib Bergusi'nin "Özgürlüğün Fecri" eseri ve Macid Hadduri'nin "İslam Hukukunda Savaş ve Barış" ile "İslam'da Adalet Kavramı" isimli kitapları yeniden yayımlandı.

ÖZGÜRLÜĞÜN FECRİ

Abdullah Galib Bergusi. Türkiyeli okur onu “Yoldaki Mühendis” kitabıyla tanıdı.  Filistin'in yaşayan efsanevi komutanlarından birisi olan Bergusi İsrail tarihinde 67 müebbet ve 5200 yıl hapisle en çok ceza verilen kişi. Bergusi Özgürlüğün Fecri ismiyle Türkçeye çevirdiğimiz bu yeni kitabında Filistinli direnişçi bir genç kızın hikâyesini anlatıyor.

“Özgürlüğün Fecri… Fırtınalı bir havada, dalgalı denizin ortasında kalan bir genç kızın hikâyesi… Allah'a olan imanı ve davasına sadakati sayesinde sahili selamete ulaştı; yoksa çoktan boğulmuştu.

Macide; daha genç yaşta Siyonist işgalin kasvetine ve merhametsizliğine, dalgalı denizlerin karanlığına maruz kalmıştı. Öyle bir savaşa girmişti ki en güçlü adamların bile girmeye cesaret edemediği bir savaş... Bu çetin savaşa her ne kadar ilk başlarda istemeden girmiş olsa da sonradan Filistin direnişin en güçlü neferlerinden birisi oldu. En karanlık anda bile asla yeise düşmedi. Aydınlık sabahların bir gün geleceğine hep inandı.

Macide; şehit kızın annesi, direnişçi kocanın eşi ve kendisi de bir direnişçi... En karanlık anda bile asla yeise düşmedi. Aydınlık sabahların bir gün geleceğine hep inandı.

Bu hikâyeyi 2003 yılından beridir tutsak olduğum hücremde kaleme aldım.”

Abdullah Galib Bergusi

Ramle Hapishanesi - Filistin

 

ÖZGÜRLÜĞÜN FECRİ

ABDULLAH GALİB BERGUSİ

Orijinal Adı: Macide: Zikriyat bila Habber ve Varak

Çeviri: Reyhan Önal

ISBN: 978-605-5146-69-6

Ebat: 13,5*21, 136 sayfa, 14 TL

Ekin Yayınları, 3. Baskı, Haziran 2018

0212 524 10 28 ekinkitab@gmail.com

 

 

 

İSLAM HUKUKUNDA SAVAŞ VE BARIŞ

Macid Hadduri

Elinizdeki yapıt üç alt kitaptan oluşmaktadır:
1. Kitap "İslam’da devlet kuramı, hukukun niteliği ve kaynakları ile İslam milletler hukuku" kavramlarını tartışmaktadır. Burada ele alınan İslam devletinin teokratik olup olmadığı meselesi bugün de tartışmaların odağındadır.
2. Kitap "Savaş Hukuku: Cihad" başlığı altında Batı dünyasının Müslümanlara karşı daimi bir suçlama aracı olarak istismal ettiği cihad kavramı ile onun etrafında yer alan tartışmaları ele almaktadır.
3. Kitapta yazar "Barış Hukuku" başlığı altında yargılama yetkisi, harbiler, müsteminler, zimmiler ve daru’l-harbde Müslümanların konumu ile beraber daru’l-İslam ve daru’l-harb arasındaki ticari ilişkiler, tahkim, diplomasi, tarafsızlık gibi milletler arası hukuk konularını incelemektedir.

İslam Hukukunda Savaş ve Barış

Macid HADDURİ

Çeviri: Fethi Gedikli

Basım: Haziran 2018/

Isbn: 978-605-5146-72-6

328 sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak

Fiyat: 22 TL

Ekin Yayınları

02125241028

ekinkitab@gmail.com

twitter/ekinkitap

facebook/ekinkitap

 

İSLAM’DA ADALET KAVRAMI

Macid Hadduri

Bu eserde Profesör Hadduri, hukuk ve siyasetle olan ünsiyetini çağımızın en müşkül sorunlarının cevaplandırılmasında istimal etmektedir. Denebilir ki tarihin pek az çağında insanlar bugün olduğu kadar adalet denilen o, yanıltıcı olmasa da ele avuca sığmaz, çerçeve beğenmez mefhumla bu kadar alakalı olmuştur.

Elinizdeki eserin ana gayesi, gerek klasik gerek çağdaş, önde gelen Müslüman âlimlerin kaleme aldığı eserleri sistematik olarak incelmeye tabi tutmaktadır. Bu suretle bir “İslami adalet kavramı”na vasıl olmak ümit edilirken, araştırma İslam tarihinin getirdiği siyasi dinamikleri ve müesseseleri sürekli olarak dikkate almaktadır.

Yazar, İslam’da adalet nosyonunun gelişimini, bu dinin ortaya çıkışından günümüze kadar geniş bir çerçeve kapsamında ele almaktadır ki, bu referans çerçevesi İslami bir toplum düzenidir.

İslam’da Adalet Kavramı

Macid HADDURİ

Çeviri: Selahattin Ayaz

Basım: Haziran 2018/

Isbn: 978-605-5146-73-3

312 sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak

Fiyat: 22 TL

Ekin Yayınları

02125241028

ekinkitab@gmail.com

twitter/ekinkitap

facebook/ekinkitap

 

 

Kültür Sanat Haberleri

Filistinli esir yazar, Uluslararası Arap Romanı Ödülü'nü kazandı
Umran dergisinin Nisan 2024/356. sayısı çıktı
Üsküp yolları taştan
İsrail'in saldırılarında öldürülen Gazzeli Rim'in anısı çocuklar için kitaplaştırıldı
Şair Ali Emre: Şiir edebiyat ormanının en nadide ağacıdır