Ece Nur Şimdi Daha Kararlı

Özgür Eğitim-Sen, başörtülü okumak istediği için haksızlığa uğrayan ve sürgün edilen 6. sınıf öğrencisi Ece Nur Özel’e “Onur Belgesi” verdi.

Başörtüsü yasağının yol açtığı haksızlıkların ve sorunların gündemden düşürülmek istendiği bir süreçte, Diyarbakır'da 6. sınıf öğrencisi Ece Nur Özel'in 2009-2010 eğitim-öğretim yılının başından beri derslere başını açmadan girmesi konuyu bir defa daha gündeme taşıdı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya ayrımcılığı ve haksızlığı sonlandıracak adil ve özgür bir çözüm bulması için çağrı yapan Özgür Eğitim-Sen, bu kez Ece Nur Özel'e "Onur Belgesi" verdi. Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilcisi Beytullah Önce, Ece Nur'a gönderdikleri onur belgesiyle ilgili olarak "Bildiğiniz gibi İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 107. maddesine göre örnek davranışlar, derslerdeki gayretleri ve çeşitli etkinliklerdeki başarıları dolayısıyla öğrencilere verilen belgelerden biri de Onur Belgesi'dir. Biz de Özgür Eğitim-Sen üyeleri olarak inandığı gibi yaşama hakkını savunmada gösterdiği üstün cesaret ve onurlu örnekliğinden dolayı Ece Nur Özel kardeşimizin bu şekilde ödüllendirilmesini düşündük. Ece Nur bunu fazlasıyla hak ediyor. Sanırız bu belge, ilk defa bu kadar anlamlı olacaktır. Tüm eğitimcilere Ece Nur gibi öğrencilere sahip çıkmalarını; onlara kanunlarla değil, vicdanlarıyla yaklaşmalarını öneriyoruz" dedi.

Ece Nur Özel için hazırlanan Onur Belgesi'nde "2009-2010 Ders Yılı'nda okul içinde ve okul dışında, arkadaşlarına ve çevresine örnek olacak cesur ve erdemli davranışlarından ve gösterdiği üstün kararlılığından dolayı bu ONUR BELGESİ'ni almaya hak kazanmıştır." ifadeleri yer aldı. Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilcisi Beytullah Önce, bu belgeyle Ece Nur Özel şahsında tüm başörtülü öğrencileri ödüllendirdiklerini ifade ederek, "Ece Nur'u tebrik, böyle çocuklar büyüttükleri için de ailesini teşekkür ediyoruz. Şimdi tüm Ece'ler için özgür bir gelecek sağlamanın mücadelesini yükseltme vaktidir" dedi. Dernek tarafından Ece Nur'a ayrıca bir düzine kitap hediye edildi.

Haber Haberleri

Antalya merkezli 27 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda 72 kişi yakalandı
Erdoğan: Terörsüz Türkiye süreci ülkemizin stratejik devlet vizyonunun adıdır
Mustafa Çiftçi: Rabbim! Bana bir gün de olsa Kudüs valiliğini nasip et
Feminist ve sol çevrelerin Rahmi Koç'un rezil sözleri karşısındaki suskunluğu dikkat çekici
İstanbul merkezli 27 ildeki dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 79'u tutuklandı