DSÖ, hastane bombalayan Esed rejimini onurlandırdı!

BM’ye bağlı olan DSÖ sürekli skandallarla gündem oluyor!

HAKSÖZ HABER

Esed rejimi Suriye Savaşı’nın başından beri yüzlerce hastaneyi yerle bir etti. Binlerce sağlık çalışanı hayatını kaybederken Dünya Sağlık Örgütü çok yetersiz birkaç söz dışında elle tutulur hiçbir şey yapmadı.

Aynı Dünya Sağlık Örgütü, Esed rejimini Belarus ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü yönetim kurulu üyeliğine seçti. 3 yıllığına yönetim kuruluna seçilen Esed rejimi Suriye Savaşı'nda milyonlarca insanı mülteci konumuna soktu. Yüzbinlerce insanı kadın, çocuk demeden katleden rejimin en bilinen yıldırma stratejilerinden birisi hastaneleri bombalamak!

İşkence altında hayatını haybeden rejim muhaliflerinin suçunu koronavirüse atan rejimin DSÖ tarafından yönetim kuruluna seçilmesi BM’nin ne kadar ‘angarya’ bir teşkilat olduğunu gözler önüne seriyor.

Pandemi sürecinde aldığı kararlarla da tartışmaların odağına yerleşen DSÖ tutarsız işleriyle komplo teorisyenlerine de bolca malzeme sunmuştu! DSÖ’deki yolsuzluk iddiaları ise uzun zamandır tartışılan konuların başında geliyor. Konu hakkında daha önce Haksöz Haber’de yayımlanmış bir çeviri haber:

İşin komik tarafı yönetim kurulunda ne konuşulacak acaba? Rejimin sağlık temsilcisi “bugün şu kadar sağlık çalışanı öldürdük, şu kadar hastane bombaladık” şeklinde rapor mu verecek? DSÖ’nün yapısı ve şaibeli konularla anılıyor olması düşünüldüğünde Esed rejiminin yönetim kuruluna alınması “tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş” deyimini akıllara getiriyor.

Yorum Analiz Haberleri

Ahlak düşmanlığının sebebi ne?
ABD seçimlerinde gidişatı Filistin belirleyecek...
Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"